Raaf Outdoor - GPS-tochten, bedrijfsuitjes en groepsactiviteiten

Sagentocht recept

Brabantse Walnotenschuimtaart met Brabantse Walnotenlikeurkaramel

Taart voor 8 á 10 personen

200+80 gram suiker, 4 eieren, 75 gram walnoten, 6 dl slagroom, 1 eetlepel water, 1 dl ahornsiroop, cacaopoeder, reep pure chocolade, Brabantse Walnotenlikeur

Klop voor de bodem(s) 4 eiwitten stijf met 200 gram suiker. Teken 3 cirkels van 23 cm doorsnede op bakpapier. Vul de cirkels met schuim en droog ca 2 uur in de oven op 80 graden. Karamelliseer 75 gram grof gehakte walnoten in 80 gram suiker met 1 eetlepel water. Laat dit afkoelen. Klop 6 dl slagroom stijf met 1 dl ahornsiroop en een scheutje Brabantse Walnotenlikeur. Bewaar een gedeelte van de gekaramelliseerde noten voor de garnering, maak de rest wat fijner en spatel deze door de room.

Besmeer de drie bodems dun aan één kant met gesmolten chocolade. Leg een schuimbodem op een plat bord. Spatel er een laagje room met noten op. Leg dan de tweede schuimbodem hier bovenop en bedek ook deze met room. Tot slot de derde schuimbodem hier op leggen met de chocoladekant naar beneden. Smeer de zijkanten netjes aan en zet de taart minstens 3 uur in de vriezer. Werk voor het serveren af met cacaopoeder en gekaramelliseerde noten.

Saus voor over de taart

200 gram suiker, 4 eetlepels water, 100 gram gezouten boter, 2 volle eetlepels mascarpone of room, Brabantse Walnotenlikeur

Maak karamel van de suiker en het water. Smelt de boter en voeg toe. Roer goed door tot je een homogene massa krijgt en voeg dan de mascarpone en een scheut Brabantse Walnotenlikeur toe. Meng weer goed tot een dik vloeibare massa.

Door: Maryline