Raaf Outdoor - GPS-tochten, bedrijfsuitjes en groepsactiviteiten

Over... GPS-tochten

Iedereen kent de TomTom. Het handige apparaatje dat je in de auto de weg wijst. Dat apparaatje is een GPS (Global Positioning System) oftewel een Wereldwijd Plaatsbepalings Systeem. Een WPS dus.

Zo'n GPS kan je niet alleen op de weg gebruiken maar ook op de fiets of tijdens het wandelen. Alleen heb je niet zo veel aan wegenkaarten in het bos dus zijn er speciale GPS-en met speciale kaarten. Dit zijn de topografische kaarten. Hierop staat heel nauwkeurig waar alle landschapskenmerken (bomen, water, paden etc) zich bevinden.

Een GPS kan je dus de weg wijzen door het bos. Als je dan bepaalde punten in het bos aangeeft waar je langs wilt lopen dan krijg je dus een GPS-route of GPS-tocht. Als deze tocht gemaakt wordt door iemand die het gebied goed kent dan weet je ook zeker dat je de leukste stukjes van dat bos te zien krijgt.

Je kunt de punten van de route voorprogrammeren in de GPS. Je hoeft dan niets moeilijks te doen behalve het volgende punt kiezen en de pijl en/of paden te volgen. Het is ook wat ingewikkelder te maken door opdrachten te maken die eerst gedaan moeten worden voordat je het volgende punt krijgt.