Raaf Outdoor - GPS-tochten, bedrijfsuitjes en groepsactiviteiten

Tip: Boek 'GPS Wijzer'

De GPS Wijzer is een compact maar zeer compleet boekje over de mogelijkheden van de Garmin outdoor GPS-en. Bijna alle functies die uw GPS heeft, worden in dit boekje besproken. Raaf Outdoor gebruikt dit boekje bij GPS cursussen/workshops.

Beschrijving op bol.com:

De nieuwe editie van GPS wijzer is totaal herzien en in een nieuw jasje gestoken. Met een andere binding zodat de wijzer open blijft liggen en het nieuwe formaat is de wijzer nog gebruiksvriendelijker geworden. De GPS wijzer is er voor alle gebruikers van Garmin outdoor-gps-apparaten: recreatieve en avontuurlijke wandelaars, fietsers, sporters en kanoërs. De wijzer is opgesplitst in twee delen. In deel 1 komt de bediening van het apparaat aan bod. Handig zijn de leeswijzer, de snelleesgids (wat wil je weten en waar vind je dat) en de vele tips. Deel 2 voert je naar de wereld van onder andere kaarten, sofwareprogramma's, geocaching en geotagging. Ook wordt er verwezen naar legio interessante websites.

OpenStreetMap

Garmin biedt een groot aantal verschillende kaarten aan maar deze zijn niet goedkoop. Er is echter een mooi alternatief en dat zijn de OpenStreetMap kaarten. Dit open-source initiatief biedt gratis kaarten aan die, in ieder geval in Nederland, vaak nog beter bijgewerkt zijn dan de 'koopkaarten'. Ze zijn niet specifiek ontworpen voor Garmin GPS-en maar voor algemeen gebruik dus er is wel wat extra werk nodig om ze voor uw GPS geschikt te maken. Belangrijke details om op te letten: routering mogelijk ja/nee, zoeken op adressen mogelijk ja/nee, doelgroep auto/fiets/wandelen.

OpenStreetMap