Raaf Outdoor - GPS-tochten, bedrijfsuitjes en groepsactiviteiten

Deelnemers enthousiast over GPS-cursus

BREDA - Het leek de 60-jarige Liesbeth Provily uit Zevenbergen een leuk kado voor haar jarige kleinzoon Jip (9). En ze had gelijk. Het was een schot in de roos.

Het tweetal deed zondagochtend mee aan de speciale gps-cursus, georganiseerd door BN DeStem, Staatsbosbeheer en Raaf Outdoor. De deelnemers kregen eerst instructies hoe om te gaan met een gps-ontvanger en daarna een paar oefeningen in het veld.

Liesbeth Provily: "Jip is graag in de natuur.  Hij is bovendien gek op computeren, dus zo'n gps is echt iets voor hem. Dit maakt het nòg leuker om op pad te gaan."

De jongen bleek inderdaad al snel een natuurtalent. Waar de oudere deelnemers af en toe nog even wat hulp nodig hadden, ging Jip al meteen aan kop, met de juiste coördinaten, op zoek naar een aanwijzing, ergens langs de Mark in Breda.  Aan het einde van de korte cursus reageerden alle deelnemers echter enthousiast.

De 62-jarige Pim Monné uit Prinsenbeek had een gps-ontvanger gekregen bij zijn afscheid als fysiotherapeut, maar wist niet hoe het ding werkte. "Ik heb nu al veel geleerd. Ik ben zeker van plan om gps-wandelingen te gaan maken."

GPS-tochten zijn ongekend populair.  Steeds meer mensen - jong en oud - trekken de natuur in met een modern navigatiesysteem, op zoek naar een 'schat'.

(Bron: BN DeStem)