Raaf Outdoor - GPS-tochten, bedrijfsuitjes en groepsactiviteiten

CSI Bergen op Zoom

'We hebben onderweg veel gelachen. Mijn moeder en mijn tante met de gps aan de slag, mijn nichtje noteerde de informatie die we belangrijk vonden en ik liep met mijn telefoon waarop we steeds de nieuwe informatie kregen. Al met al een ontzettend leuke tocht gehad. Zeker een aanrader voor andere mensen. Je bent een middag druk, maar kunt genieten van prachtige natuur en elkaars gezelschap. Een mooie ervaring rijker!'

Boukje

Hoe was het kinderfeestje?

'Het was een succes! de jongens hadden snel in de gaten hoe het werkte, erg leuk. We waren met 8 kinderen en er konden dus steeds twee "navigeren"..... ook op de camping was het perfect geregeld. Ik raad het zeker anderen aan.'

Lilian 

'het enige meisje in de groep vond het geweldig vertelde haar moeder.'

Marjan

De speurtocht is BACK!!!

Afgelopen weekend een zeer geslaagd kinderfeestje gehad met 9 12-jarigen. Vanaf camping de Heide ga je met een gps en gsm het bos in. Je waant je gelijk in de Belgische Ardennen. Tijdens de tocht is er een leuke mix van werken met nieuwe technologie en het beleven van de natuur. Onderweg moet je opdrachten oplossen die je per sms verstuurd, Vervolgens krijg je de nieuwe coördinaten retour. Leuk om te zien dat de groep 2 uur lang met een hoop plezier en intensteit in de weer is. Ook het welverdiende frietje na afloop bij de camping was prima voor elkaar.

Een echte aanrader voor een actief / orgineel kinderfeestje.

Onno

Wat was het een leuke middag!

Thuis hadden we ons al in twee groepen verdeelt, de strijd kon beginnen. Op de camping de gps gehaald, elk team 1. Een paar minuten na elkaar gestart en het was gelijk spannend. Ik zat bij de eerste groep en dat wilden we blijven, dus doorlopen en hopen dat we de vragen goed hadden zodat we niet ingehaald zouden worden.Steeds kijken of we de anderen niet zagen, snel sms'en en zo. We kwamen als eerste aan bij de camping en hadden de schat gevonden. Helaas toch verloren want het andere team had meer vragen goed.Maar dat heeft de dag niet verpest het was gewoon zo leuk en spannend voor de kinderen !!! Onze groep kinderen was erg enthousiast!

Loes

Deelnemers enthousiast over GPS-cursus

BREDA - Het leek de 60-jarige Liesbeth Provily uit Zevenbergen een leuk kado voor haar jarige kleinzoon Jip (9). En ze had gelijk. Het was een schot in de roos.

Het tweetal deed zondagochtend mee aan de speciale gps-cursus, georganiseerd door BN DeStem, Staatsbosbeheer en Raaf Outdoor. De deelnemers kregen eerst instructies hoe om te gaan met een gps-ontvanger en daarna een paar oefeningen in het veld.

Liesbeth Provily: "Jip is graag in de natuur.  Hij is bovendien gek op computeren, dus zo'n gps is echt iets voor hem. Dit maakt het nòg leuker om op pad te gaan."

De jongen bleek inderdaad al snel een natuurtalent. Waar de oudere deelnemers af en toe nog even wat hulp nodig hadden, ging Jip al meteen aan kop, met de juiste coördinaten, op zoek naar een aanwijzing, ergens langs de Mark in Breda.  Aan het einde van de korte cursus reageerden alle deelnemers echter enthousiast.

De 62-jarige Pim Monné uit Prinsenbeek had een gps-ontvanger gekregen bij zijn afscheid als fysiotherapeut, maar wist niet hoe het ding werkte. "Ik heb nu al veel geleerd. Ik ben zeker van plan om gps-wandelingen te gaan maken."

GPS-tochten zijn ongekend populair.  Steeds meer mensen - jong en oud - trekken de natuur in met een modern navigatiesysteem, op zoek naar een 'schat'.

(Bron: BN DeStem)

De kinderen hebben genoten

Was erg leuk, de kinderen hebben genoten. Zeker een aanrader voor kinderfeestjes. We hadden het weer natuurlijk wel mee! Geweldig om te zien hoe de kinderen het snel onder de "knie" hebben. Leuk startpunt: camping Liesbos, waar we hartelijk werden ontvangen! Ook toen we terug waren konden de jongens op de camping nog voetballen en was het eten op de afgesproken tijd klaar!

GPS Kinderfeestje

Liset

Kennismaken met de GPS

'Op vrijdagmiddag hebben wij met de afdeling Vergunningen en Handhaving van de gemeente Moerdijk een GPS tocht gedaan op het landgoed Lievensberg te Bergen op Zoom. Het betrof een GPS tocht om kennis te maken met de GPS. De GPS was onze gids. We konden zelf de moeilijkheidsgraad bepalen. Je kunt dus wel raden welke moeilijkheidgraad iedereen gelopen heeft.....!? Na een kleine twee uur door het bosgebied van punt naar punt te hebben gelopen waren alle ambtenaren weer veilig en wel terug bij "Stayokay". Naar eigen zeggen had iedereen de tocht keurig netjes volgens de opgegeven punten uitgelopen. Later hebben we allemaal een uitdraai gekregen waarop te zien is hoe wij daadwerkelijk hebben gelopen. Dit week bij sommige groepen toch wel wat af van de geplande route...! Wij willen bij deze Raaf Outdoor bedanken voor de GPS tocht waarbij wij kennis hebben kunnen maken met de GPS. Dit is in ieder geval gelukt!'

Afdeling Vergunningen en Handhaving van de gemeente Moerdijk

Teamdag GGZ Breburg

De GPS-tocht was echt hét succes van onze teamdag. We hebben veel gelachen en nagedacht over de opdrachten! Je speelt met een team dus veel samenwerking en plezier.

Teamdag GGZ Breburg

Echt een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar!!

Teamdag GGZ Breburg

Greta (namens GGZ Breburg)

Praktijkonderwijs Het Kwadrant

Voor de start van ons nieuwe schooljaar wilden wij voor onze klassen een leuke, maar ook een leerzame activiteit.

Een GPS tocht leek ons een leerzame activiteit maar het is vaak lastig om een tocht te vinden die aansluit bij de leeftijd van onze leerlingen, maar ook bij het niveau. Onze leerlingen hebben allemaal een leerachterstand, maar zijn natuurlijk wel nog steeds 15 jaar. Het mocht dus niet te kinderachtig. Met deze boodschap Hans gebeld en die wilde voor ons wel een passend programma maken.

We hebben een ontzettende leuke, maar ook leerzame dag gehad. De leerlingen werden voortdurend bezig gehouden en konden gebruik maken van hun talent, namelijk doen. De GPS tocht was daardoor een perfecte mix. Het mooie weer maakte deze dag helemaal af! Wij zullen zeker voor de volgende activiteiten weer een beroep doen op Raaf Outdoor.

Lindsay

Schoolkamp Vrachelse Heide

Schoolkamp (groep 8), Schiedams Schoolbuitenhuis (Vrachelse Heide, Oosterhout)

Voor dit kamp is door Raaf Outdoor een speciale cultureel educatieve tocht uitgezet met het thema 'bekende schilders'.

"Het kamp was verder heel leuk. Donderdag was een heerlijke dag wat betreft weer en ook activiteiten.

De GPS-tocht was heel leuk. Het ging ook allemaal goed."

"Verder vond ik het heel goed georganiseerd en ook de contacten vooraf waren prettig en duidelijk.

De kinderen hebben genoten en ik hoorde en las veel positieve reacties, ze hebben het als één van de hoogtepunten van het kamp ervaren.

Ik schrijf dit mede namens mijn collega's."

Ankie

Een onvergetelijk kinderfeestje!

We hebben voor Jeroen die 11 jaar geworden is een GPS kinderfeestje gehouden. Eerst verzamelen bij de praeter waar we uitleg kregen over het hoe en wat met betrekking tot de GPS. En daarna konden we op weg. Spannend hoor! Super leuke tocht gehad, met interessante vragen, de antwoorden sms-sen, wachten op nieuwe coordinaten en weer verder opweg. Alles heel goed en leuk gedaan! Na ongeveer anderhalf uur waren we weer terug bij de Praeter. De tocht had wat ons betreft zeker nog wel langer gemogen! Daarna nog heerlijk gegeten. Dan al weer naar huis. Jammer! Een onvergetelijk kinderfeestje!

Danielle

De Sagentocht: een aanrader!

Wat is De Brabantse Wal toch een prachtig gebied!!! Leuke route, voorzien van een aangename 'rondreis' door de geschiedenis en bijbehorende volksverhalen. Echt een aanrader!!!

Karen

Wat een bijzondere ervaring!

Wat een google momentje al niet kan opleveren. Wij en ook onze gasten vonden het super. Bedankt en wie weet tot ziens.

Miranda

Een schot in de roos!

We werden in de Praeter enthousiast ontvangen en alle keurig verzorgde materialen lagen klaar. Verdeelden ons in twee groepjes en de kinderen konden meteen zelfstandig aan de slag aan de hand van de instructie / geocachekaart.

Het verhaal over Foutovice was een schot in de roos en ze wilden meteen op pad. De kinderen verdeelden zelf de taken van gps vasthouden tot antwoorden schrijven. De tocht zat goed en verzorgd in elkaar, zoals we gewend zijn van de maker. Het niveau van de opdrachten was prima en de lengte van de tocht was goed. Het vinden van een schat blijft een belevenis voor kinderen, ook al heb je er heel vaak al een gevonden.

Bij de Praeter werden we er op attent gemaakt, dat de molen op was en we deze konden bezichtigen. Een extraatje, wat voor de kinderen een hele belevenis was. Het afsluitend eten bij de Praeter was prima verzorgd! De jarige jet beoordeelde haar kinderfeestje met een 9! Bedankt! We komen zeker terug bij Raaf Outdoor.

Hanneke