Raaf Outdoor - GPS-tochten, bedrijfsuitjes en groepsactiviteiten

Wandelgids De Brabantse Wal

Wandelgids De Brabantse Wal

Inhoud

Langs de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen ligt een opvallend landschap: de Brabantse Wal.

Het meest opvallend is de steilrand, een aardkundig monument. De hoge met bos bedekte zandgronden gaan hier plotseling over in de lager gelegen zeekleipolders. De steilrand slingert van Ossendrecht langs Hoogerheide, Woensdrecht, Bergen op Zoom en Halsteren tot aan Steenbergen. Tot hier kwamen vroeger de Schelde en de zee. De wandelaar heeft vanaf deze hoge rand prachtige vergezichten naar de polders. Ook het uitzicht van de polder naar de steilrand is mooi. Het landschap is afwisselend, de natuur rijk, de geschiedenis boeiend.

Wandelen op de Brabantse Wal is een belevenis!

Over de wandelgids

De wandelgids is 96 bladzijden dik en bevat 11 wandelingen waarvan 8 wandelingen zijn samengesteld door Stichting De Brabantse Wal. Het boekje kost € 9,95 en is te koop bij VVV Brabantse Wal en de lokale boekhandels.

GPS

U kunt de wandelroutes nu ook met de GPS lopen. De GPS wijst u de weg naar het volgende punt en onderweg kunt u rustig de informatie uit de wandelgids doornemen. Voor kinderen is wandelen met een GPS extra leuk! Ze kunnen zien hoever ze nog moeten lopen en dat leuke stukje techniek maakt het heel speciaal.

Als u zelf een GPS heeft dan kunt u hieronder de coördinaten voor de wandelroutes gratis downloaden. Geen GPS? Dan kunt u via Raaf Outdoor een GPS huren.

Coördinaten 

Wandelroute 1: Stoppelbergen - Zuidpolder Ossendrecht

Wandelroute 2: Maareberg - Noordpolder Ossendrecht

Wandelroute 3: De Koepel - Zuidpolder Woensdrecht

Wandelroute 4: Kraaijenberg Bergen op Zoom - Mattemburgh Hoogerheide

Wandelroute 5: Spinolaberg - Beymoerpolders Halsteren

Wandelroute 6: Kladde - Glymespolder Halsteren

Wandelroute 7: O.L.V. Ter Duinen - Noordpolder Ossendrecht

Wandelroute 8: Sainte Marie - Overberg Huijbergen

Op de motor naar China

Enige tijd geleden werd Raaf Outdoor benaderd door Ignace met het verzoek om hem te helpen met het uitzetten van een route op zijn GPS om met de motor van Antwerpen naar China te kunnen rijden.

De Straffe Antwerpenaarignace2

En een indrukwekkende route is het geworden: 18000 km door 8 landen (België, Nederland, Duitsland, Polen, Oekraïne, Rusland, Kazachstan en China).

Een kleine impressie:

DSCN1995DSCN2110DSCN2115DSCN2177DSCN2200DSCN2206DSCN2216DSCN2227DSCN2261DSCN2309DSCN2316DSCN2356DSCN2450DSCN2488DSCN2491DSCN2508DSCN2649DSCN2698DSCN2775DSCN2798DSCN2902DSCN2923DSCN3115

China 3 287

GPS-spel Flashback. Ook in Goes!

Op verzoek van een klant heeft Raaf Outdoor het, in Bergen op Zoom al populaire, GPS-spel Flashback uitgezet in Goes. En dat is een mooie tocht geworden want ook Goes heeft een rijk historisch verleden!

Beeldjes

Tijdens de tocht ziet u het oude goes met de Grote Markt en de fraaie straten die daar omheen liggen zoals de Zusterstraat en de Vlasmarkt.

school

En ook de binnenhaven en de vestingwerken.

westwal

Liesbos, Breda

Zo nu en dan gaat Raaf Outdoor op pad om een nieuw gebied in kaart te brengen of oude gegevens bij te werken. Meestal worden er dan ook wel wat foto's gemaakt.

Vandaag: Liesbos, Breda

Onderhoud Liesbos

Vrachelse Heide, Oosterhout

Zo nu en dan gaat Raaf Outdoor op pad om een nieuw gebied in kaart te brengen of oude gegevens bij te werken. Meestal worden er dan ook wel wat foto's gemaakt.

Vandaag: Vrachelse Heide, Oosterhout

Vrachelse Heide, Oosterhout

Schiedams Schoolbuitenhuis

Tip: Boek 'GPS Wijzer'

De GPS Wijzer is een compact maar zeer compleet boekje over de mogelijkheden van de Garmin outdoor GPS-en. Bijna alle functies die uw GPS heeft, worden in dit boekje besproken. Raaf Outdoor gebruikt dit boekje bij GPS cursussen/workshops.

Beschrijving op bol.com:

GPS Wijzer is hét hulpmiddel om alles uit je Garmin outdoor- of sport-gps te halen. Alles komt aan bod: van simpelweg 'hoe kom ik zonder te verdwalen bij mijn startpunt terug' tot 'hoe plan ik een spannende tocht door een uitdagende omgeving' of 'hoe maak ik mijn workouts om mijn prestaties te verbeteren'. Zo leer je spelenderwijs buitensportactiviteiten te plannen, uit te voeren en achteraf je tocht te bekijken en te analyseren.

De zeer overzichtelijke hoofdstukindeling en inhoudsopgave, de leeswijzer en het uitgebreide register maken GPS Wijzer tot een gebruiksboek dat voor beginners en gevorderden interessant en zeer toegankelijk is, als cursusboek en als naslagwerk. De volgende gps'en worden uitgebreid behandeld:
eTrex 20-30, GPSmap 62-serie, Dakota 10-20, Oregon 200-550, Oregon 600-650,
Montana, Monterra, Edge 500-810 , Edge Touring. Voor andere en oudere gps'en (zoals de GPSmap 60 serie en de eTrex Summit/Legend/Vista) beschreven in eerdere edities, zijn ebooks verkrijgbaar.

Het boek start voor de beginnende gps'er met een leeswijzer en voor gps'ers die al iets verder gevorderd zijn met een snelleesgids. Zo kun je heel makkelijk kiezen of je het boek systematisch wilt doorwerken of er sprongsgewijs doorheen wilt gaan.
In het eerste deel leer je je eigen Garmin tot in de finesses kennen. Via de talloze Tips word je gewezen op allerlei handigheidjes die het plezier van je gps-gebruik aanzienlijk verhogen.
Het tweede deel kun je ook systematisch of sprongsgewijs doornemen. Hierin leer je alles over digitale en routerende kaarten, software zoals BaseCamp, routes en tracks maken, Active Routing, poi's, geocaching, geotaggen etc. Ook krijg je informatie over verschillende soorten digitale kaarten, zoals de Garmin Pro's met hun verschillende navigatie-activiteiten, en je wordt op de hoogte gebracht van de talloze interessante internetsites die je activiteiten kunnen uitbreiden.

 

OpenStreetMap

Garmin biedt een groot aantal verschillende kaarten aan maar deze zijn niet goedkoop. Er is echter een mooi alternatief en dat zijn de OpenStreetMap kaarten. Dit open-source initiatief biedt gratis kaarten aan die, in ieder geval in Nederland, vaak nog beter bijgewerkt zijn dan de 'koopkaarten'. Ze zijn niet specifiek ontworpen voor Garmin GPS-en maar voor algemeen gebruik dus er is wel wat extra werk nodig om ze voor uw GPS geschikt te maken. Belangrijke details om op te letten: routering mogelijk ja/nee, zoeken op adressen mogelijk ja/nee, doelgroep auto/fiets/wandelen.

OpenStreetMap

Loonse en Drunense Duinen

Zo nu en dan gaat Raaf Outdoor op pad om een nieuw gebied in kaart te brengen of oude gegevens bij te werken. Meestal worden er dan ook wel wat foto's gemaakt.

Vandaag: Loonse en Drunense Duinen

Loonse en Drunense Duinen

Mooi Weer Garantie

Raaf Outdoor kan natuurlijk niet garanderen dat het mooi weer is op de dag dat u uw uitje gepland heeft maar kan u wel de mogelijkheid bieden om uw uitje te verzetten naar een andere datum als de vooruitzichten erg slecht zijn.

In Nederland regent het slechts 7% van de tijd. Zelfs als de verwachting 90% kans op regen is, valt het over het algemeen erg mee. Belangrijker is het aantal verwachte milimeters regen (in combinatie met de regenkans).

De weersverwachting

Een voorbeeld: Maandag en dinsdag zullen waarschijnlijk droge dagen zijn met weinig wind. Ideaal weer om naar buiten te gaan. Op vrijdag wordt weinig regen verwacht maar wel veel wind. Niet de beste dag voor een tocht door het bos. Op woensdag en zaterdag is er wel een grote regenkans maar valt het aantal millimeters weer erg mee. Op donderdag is er een grote regenkans en wordt er ook veel neerslag verwacht. Conclusie: Donderdag en vrijdag zien er minder gunstig uit en u zou er voor kunnen kiezen om gebruik te maken van de 'mooi weer garantie'.

De mooi weer garantie:

- Tot uiterlijk 24 uur van te voren kunt u uw uitje verzetten;
- De nieuwe datum moet binnen 2 maanden van de oorspronkelijke datum liggen;
- Deze nieuwe afspraak dient binnen 7 dagen na de afmelding gemaakt te worden;
- Niet geldig voor uitjes inclusief lunch of diner of uitjes waarvoor derden zijn ingehuurd.

Voldoet u niet aan deze voorwaarden dan zijn de gewone annuleringskosten van toepassing.

Mastbos, Breda

Zo nu en dan gaat Raaf Outdoor op pad om een nieuw gebied in kaart te brengen of oude gegevens bij te werken. Meestal worden er dan ook wel wat foto's gemaakt.

Vandaag: Mastbos, Breda

Mastbos Breda

Mastbos Breda

Mastbos Breda

Facebook

 
 

Veel gestelde vragen

Op welke dagen verzorgen jullie activiteiten?
Is een buitenactiviteit ook leuk in de winter?
Ik wil graag reserveren. Hoe werkt dat?

Lees verder bij de Veel gestelde vragen.